Prodej masa

Vyzrálé maso z Rudolce prodává nově i Matylda

Matylda

Prodejní vůz potkáte na farmářských trzích a jiných podobných akcích.

Prosíme „přespolní“ zákazníky, aby pochopili, že na farmářských trzích se ceny liší od těch, uvedených na našich stránkách. Prodej na trzích je spojen s dalšími finančními náklady a proto maso a výrobky nemohou stát tolik, jako  při prodeji „ze dvora“. Děkujeme.

Vyzrálé hovězí maso

  • Vyzrálé hovězí maso BIO: maso z ekologického chovu, splňuje náročné požadavky na BIO potraviny, má certifikát BIO. Podléhá přísné veterinární kontrole a procesu zrání.
  • Vyzrálé hovězí maso normální: maso z běžných chovů, nemá certifikát BIO, podléhá přísné veterinární kontrole a procesu zrání.

Uzenářské výrobky

V měsíci září 2011 jsme zahájili výrobu několika druhů uzenářských výrobků. Vedla nás k tomu snaha nabídnout zákazníkovi uzeninu nebo produkt s co nejmenším množstvím (či úplně bez) různých polyfosfátů, zvýrazňovačů barvy, stabilizátorů trvanlivosti a podobně.

Zatím z prvních týdnů provozu můžeme usoudit, že výborně se nám povedly Rudolecké párky (pouze maso a tuk, žádná mouka – bezlepkový výrobek), které z důvodu úspory práce plníme do vepřových (silných) střev. Také Rudolecká hrubozrnná sekaná se úspěšně uvedla na trh. Ta je ovšem s malým obsahem strouhanky, což má kladný vliv na konečnou chuť. Obsahuje i hovězí maso, je tedy hutnější. Ostřejší Farmářská klobása a paprikovější Rudolecká klobása doplňují náš počáteční sortiment. U těchto výrobků dokončujeme plánovitou změnu vzhledu, protože zejména oslovené zákaznice preferují drobný tučný podíl oproti námi použité hrubé zrnitosti. Obě klobásy opět bezlepkové, bez náhražek.

A jedeme dále. Počátkem roku 2012 jsme zařadili do sortimentu další uzenářské výrobky:

  • Polosuché salámy Rudolecký cesťák (typ Turista), Rudolecký vysočan (typ Vysočina), Rudolecký maďar (typ paprikáš)
  • Měkké salámy Jemný (typ Junior) a skvělý Gothaj. Začínáme vyrábět nářez s mozaikou tvořenou srdcem a jazykem.
  • Původní silné Rudolecké párky zvané BIMBO jsme doplnili slabými Tenkými a Bratislavskými s paprikou.
  • Kdo nemá rád papriku v klobásách, vyhledá Turistickou klobásu. Hitem je Hovězí maso ve vlastní šťávě.
  • Čabajková klobása Long a Císařská klobása doplňují sortiment. Úplně nově budeme během zimních měsíců vyrábět pouze na objednávku vinnou klobásu, a od března nabízíme tradiční a opravdový špekáček. Veškeré uzeniny jsou vyráběny dle předpřevratových norem. Pouze vinná klobása a sekaná obsahují lepek.

Vepřové maso

Maso bez certifikátu BIO. Vzhledem k tomu, že vepřové maso nemáme vlastní, cena se odvíjí od okamžitých nákupních cen.

V současné době se nezabýváme prodejem vepřového masa, protože ceny jsou velmi nestabilní.

O farmě

Farma Rudolec se zabývá chovem skotu a koní a porážkou skotu ve vlastních jatkách. Zpracované maso si mohou objednat jednotlivci i firmy. Farma je zaměřena na ekologické hospodaření s blízkým vztahem k venkovu a přírodě.

Tel. 352 676 393, e-mail farma.rudolec@seznam.cz; adresa Rudolec č. p. 99, 357 63 Březová

Rudolec

Rudolec je přidružená obec města Březová u Sokolova. Nachází se 8 km od Sokolova v Karlovarském kraji při silnici E6 mezi Karlovými Vary a Chebem. Farma Rudolec zde má své hlavní sídlo. Skot chová na pastvinách okolo dalších přidružených obcí (Kostelní Bříza, Arnoltov) a tvoří významnou část života těchto vesnic.